Tuesday, December 27, 2011

Love to be with them ;)))



Haha rajin kan update blog ? x sedar balik kolej sebab nak study ! Semalam kita g fun fair.. dekat stadium malawati.. kenapa ? cam xda standard ? cam errr tempat rempit ? Kalau fikir macamtuh sampai bila-bila la korang tak dapat nak huhahuha.. b**** ! 

Hehehe.. kita naik macam-macam game.. okay sampai serak suara sebab jerit.. ada 1 conversation dengan anak cik jehar.. ;))

Me : Kak Long nak naik boyan pusing..
Nafis : Alarh tak nak laa..
Me : Jom laa.. teman kak long
Nafis : Okay laa.. k.long naik.. orang naik
Me : Oriytee..
Nafis : Tapi kuat ke boyan dia tuh k.long ??
Me : Grrrr !! *Terus tak jadi naik HAHAHA



 Decide nak naik kete sapa tyme ni HAHA..
Ouch they are my soul ;pp

 Cik Jehar ngn Cik Mala satu cup.. the rest 1 cup..

 Me, mak teh and Mama satu cup.. hamik bila oldies naik cup.. terus pening.. macam kak ngah muntah terus hahahaha..

 Laju kan ?

 Hah yang ni hahahaha.. x leh imagine la.. Kak ngah da muntah-muntah atas tuh.. and i plak screaming sebab takut siot laju nak mampuss ! camne nak g genting ni ?? ;)

 Nafis and my Kim and the Helmet hair hahaha~

Ni naik yang pusing-pusing leh tgk 1 shah alam plak.. cantek lampu ! ;)


 They are my Life.. without them no meaning in my LIFE !!

 Papa with Hakim and the Helmet hair

Me : Bila la papa nak hantar dia gunting rambut ??
Papa : Da da papa da tak nak hantar dia g gunting rambut
Me : Haiyoo Papa ngajuk Kim..
Hakim : Alarh christmas ketiga eh papa
Papa : Ah tak de tak de.. Papa nak tggu 3 januari ni.. tggu panggilan cikgu besar tarik rambut kau.. 
Hakim : Papappapapapa.. sok kita gunting
Papa : Tak nak ! 
Me : Padan muka hahahhaha

Tengok la Papa kebosanan HAHA ;))



* Belum lepak dengan sepupu sepapat sepusing yg lain-lain lagi.. Ini pun da huru hara hahaha ;) Love~

Ilmu Sains Vs Ilmu Agama


Yeahh.. today my last presentation.. X pernah la present macam ni.. pastuh tak pernah hadap oral test sebegitu rupa.. duduk 4 orang berderet and ustaz will ask something related.. Suppose today is my holiday haha.. Tapi komitmen as student sangat-sangat la tinggi terpaksa la saya hadap jugak..

Okay tajuk presentation kami adalah 'Food Addictive'. Kalau tak wat research about this topic.. Seriously I d o not know about bahan-bahan kimia la and others ! Korang sure pernah dengar nama philosophy tapi sure dalam minda is subject membaca kan ? a'ah yerp.. tp I'm too lucky sebab dapat  belajar subject ni..

Macam-macam benda kita boleyh tahu pasal ilmu agama dan ilmu falsafah ni.. Including ilmu sains dan ilmu teknologi ni.. Kang huraian panjang berjela..

To me la kan.. ilmu sains dan ilmu agama ni related.. Ilmu sains yg merosakkan diri manusia.. Bahan kimia all this sume nya dari sains.. abes ciptaan Tuhan yg manusia da ubahkan.. so bukan sahaja ubah rupa semua berdosa tapi benda yg kecil-kecil yg tak pernah terlintas nak selidik pun yg selalu dalam rutin harian kita ni pun adalah satu dosa..

Contohnya ialah.. Gardenia.. roti tuh kan.. Hurm from gandum yang banyak khasiat yang Allah ciptakan.. Well, when roti gandum jadi tepung abes semua segala vitamin dalam gandum tuh dan terus jadi roti baru la nak masukkan balik vitamin2 bagai.. dari ciptaan manusia.. teruk kan ? benda kecil ni ada jer selalu dengan kita.. benda kecil ni jugak wat kita sakit..

Contoh paling dekat is ayam.. Ayam fresh hanya bertahan dalam beberapa hari jer.. ayam fresh jugak da ada banyak kandungan yang bagus dari Allah.. tapi manusia nak wat jualan supaya ayam itu bertahan lama, manusia cipta satu bahan untuk tahan lama.. bahan tuh jugak disuntik dalam ayam.. kita pun makan sedangkan ayam tuh da 45 hari... menggelikan ryte ? nak cerita pun errr x best da.. Korang faham-faham jela ayam apa k

Sains hurmm.. wujudnya sains pun dari ilmu agama.. pada saya, nak approve kan sesuatu untuk membuatkan saya percaya tentang ilmu sains ni sila la relate dengan ilmu agama.. sebab semuanya dari Allah S.W.T...

Err pe ni ?? HAHA.. first time cerita pasal sains vs agama.. Jom tgk pic.. HEHE..

Masuk-masuk je bilik ustaz paling menarik ada rak buku besar.. Banyak giler buku dia !! Buku philosophy pun banyak jugakk.. Kalau aku la.. tak terbaca lgsg.. tydow lg bagus HAHA~


Ni la bersepah-sepah ! HAHA.. wat present pkai PC.. pe macam? ada bran macamni je kami present huhu~

Tertarik dengan sebuah buku tajuk.. 
'The World Christians' and 'Think No Evil'



*Seronok belajar Philosophy sebenar-benar nyaa !! ;))

Jangan Bezakan Mereka yang Istimewa


Assalammualaikum ;) Ada yang membaca tak ni ?? Terima kasihhh ;)) Muahh Muahh !! Baru jerp balik dari tettt !! tunggu entry lain.. alarh kalau tak bagitahu pun korang sume taw kami sume g huhahuha kat mane kan.. Okay la baru balik dari fun fair hehehe.. next post kita upload pic k.. yelah da nak final kan.. sok present.. so kita LAYAN~

Nak tanya boleyh tak ??

  • Korang pernah tak jumpa orang tua dok atas wheelchair kan yg menolaknya anak mereka ? Cina, India or Melayu ??
  • Pernah tak jumpa orang cacat yang huhahuha dengan family dorg ?
  • Ada tak kawan kawan korang yg sindrom down tapi korang bawak dorg g jenjalan ke ?
  • Pernah jumpa x orang-orang tua pergi makan tempat mahal walaupun KFC yang bawaknya adalah anak anak mereka ?
  • Bila sepasang suami isteri menolak wheelchair yg duduk atas kerusi roda tuh seorang budak yg sakit di mall besar ataupun mana-mana la.. Pernah nampak ?
Ah macam-macam la persoalannya.. tapi pernah nmpk x ?? Hurm.. saya selalu nampak cina yang suka bawak mama atau baba dorang g mall walaupun da bertongkat ataupun duduk di wheelchair.. seisly ! dorang macam bangga pulak bawak parents dorang.. TABIK arh !


Apa kaitan ?? Okay Masa kuar spent time dengan family kan.. okay la straight to the point la kan kan.. hurm terjumpa 1 family ni.. rasa terharu sayu sangat tgk anak dia or sedara dia maybe.. sakit.. terduduk kat ats wheelchair tuh.. kesian !! seis cam sebak.. orang macam dia layak okay nak bersuka ria so jangan sapa-sapa nak pandang sinis dengan orang golongan yang istimewa ni.. 

Tadi snap pic mereka.. sorry.. Just macam untuk my blog ;)

So the rest.. pls jangan pandang rendah pada orang golongan yg istimewa dan orang-orang tua.. Aku sepak sapa yg buat macamtuh eh ! okay abes ;))


 The special one.. She wants to play that game ;))

She so cute.. She deserves to be happy like us !!


*Jangan bezakan mereka.. Terima kasih !

Monday, December 26, 2011

Que Sera Sera ;)



Masa korang kecik-kecik kan.. korang dulu tadika mana eh ?? Hehe saya dari tadika Tinker Bell Kindergarten dekat Subang Jaya.. Hurm saya suka g sana sebab ada gambar Peter Pan and Tinker Bell dekat wall sekolah tuh.. comel sangat-sangat ;)

Tapi saya jenis suka nangiss huhuhu sebab mama x teman kan saya masa saya belajar.. HAHA.. sekolah tuh ajar bahasa inggeris matematik dengan bahasa cina.. mula-mula kawan baik saya adalah cina.. dorang putih kan ? Errr.. Hmm kalau boleyh nak back to my childhood time.. sebab so sweet.. saya suka budak lelaki cina ni.. comell..

Pergi sekolah mama hantar.. balik sekolah pulah ada bas tunggu saya.. Dulu nak tahu bas kita yg mana 1, dorang akan letak sign laa.. macam saya dulu sign Apple.. Bas hijau.. tak pernah tinggal bas sebab saya tahu bas saya ada depan pagar..

Dulu kan.. ada konsert-konsert bagai.. pakai skirt.. so sweett !! Pastuh paling suka lagu Que Sera Sera.. dengan Twinkle Twinkle Little Star.. Hoishh rindu laa nak wat kelip-kelip bintang tuh.. Saya kena pergi sekolah tadika umur 5 tahun lagi tawww ! HAHA.. orang lain 6thn.. saya advance ! Hihihi ;))

Okayy cukup !! saya rindu zaman saya masa kecilll... ;((


When I was just a little girl
I asked my mother, what will I be
Will I be pretty, will I be rich
Here's what she said to me.

Que Sera, Sera,
Whatever will be, will be
The future's not ours, to see
Que Sera, Sera
What will be, will be.

When I was young, I fell in love
I asked my sweetheart what lies ahead
Will we have rainbows, day after day
Here's what my sweetheart said.

Que Sera, Sera,
Whatever will be, will be
The future's not ours, to see
Que Sera, Sera
What will be, will be.

Now I have children of my own
They ask their mother, what will I be
Will I be handsome, will I be rich
I tell them tenderly.

Que Sera, Sera,
Whatever will be, will be
The future's not ours, to see
Que Sera, Sera
What will be, will be. 




Sunday, December 25, 2011

Pak Cik Teksi



On 24th. of December.. sok hari is Christmas kan ? HAHA.. went to Istana Negara Kuala Lumpur.. Hurm g rumah mak teh.. yeahh KFC mariee ! hurm then kan kan.. masa on the way.. duk tepi pintu ternampak laa banyak sangat taxi taw x.. tengok driver pehh sume orang tua.. Hurm persoalannya sekarang kan kan kan.. Apa pembawa taxi yang tua buat dekat tengah-tengah jalan di kota Kuala Lumpur pada waktu malam ??


Ada 3 buah teksi berlainan bangsa.. Ada Melayu, Cina dan India.. banyak sangat persoalan yang berada di minda :

1. Mata dorang celik dengan terang lagi ke ?
2. Mana anak dorang ?
3. Kenapa masih bawa teksi lagi ? Nanti penat..
4. Larat lagi ke drive ?

Erghhh !! mana anak-anak pak cik ?? eishh ! macam kesian taw tak ! Bukan nak bongkak atau marah.. ye saya adalah anak dan hidup saya masih panjang.. dan saya pun tak tahu lagi macamane saya akan menjaga ibubapa saya dengan cara yg bagaimana.. tapi bila tengok pak cik-pak cik teksi macamana anak-anak dorang jaga mereka eh..

Mungkin jugak pak cik-pak cik ni sunyi.. walaupun anak-anak bagi duit banyak.. yelah orang tua kan mana la boleyh duduk diam.. mungkin dorang nak bekerja..

Okay stop sini.. tak boleyh tumpu.. Ermmm~



*Tengok Mr Bean ;)



Thursday, December 22, 2011

Mandarin class.. Love !!


10.30a.m - 11.30p.m  : last class of Linear Algebra II
2.45p.m - 4.30p.m : Proving and Maths Logic test
5p.m - 7p.m : Philosophy test

Yeah.. hebat kan menjadi pelajar esok ? ada classmate 3 tests in 1day.. pecah otak ! botak terus.. but nseb i just 2 tests jerp..ini pun sempat nak update blog sambil dengar lagu disaat aku mencintaimu by dadali.. err for what i should listen to that song ??

Sebenarnya bukan nak membebel pasal lagu lah test la.. bosan kot tajuk sama.. saya nak tunjuk pic saya dan rakan kelas mandarin saya yg gempak.. ini pun x ramai.. saya suka masuk kelas ni sbb saya la paling lmbt dtg kelas ni.. kelas ni juga kelas satu-satunya paling bising dan havoc.. not by the students yg bising tp laoshi.. laoshi bising dalam bahasa mandarin..

She likes to say 'Jaiyou ! Jaiyou !' sweet kan ? 

Not wearing tudung is my Laoshi.. Wo ai niiii !!


*Baju belang hitam ;))

Wednesday, December 21, 2011

Adil ?



'Lelaki baik untuk perempuan baik.. Lelaki jahat untuk perempuan jahat'


Tapi kalau lelaki jahat untuk perempuan baik.. Wujudkah di alam realiti selain alam drama dan filem ?? Sangat-sangat adil ke lelaki jahat untuk perempuan yang baik ??




*Any ideas ? Drop your comment here.. TQ ;)

Sunday, December 18, 2011

player futsal = FO !!

2 3 minggu ni balik rumah je xde mood.. rasa macam da x best la balik rumah.. i need to be somewhere else.. tmpt yg tenang.. mungkin syurga ? amin.. i need to be at the beach.. pantai.. oh yaa i need a vacation !! duk rumah nenek pun jadilaa.. da dekat dengan pantai.. hurm.. entah.. rasa macam tension.. dok uitm lain hal laa.. once da masuk campus uitm.. masalah rumah keluarga kawan-kawan semua da letak luar pagar sec 2 and sec 7 ! x boleyh la nak campur aduk kan.. hurm..


pagi tadi i dapat one new story ! bodoh la player futsal selangor ! makbapak ada lg x nak ajar korang the manners ? kalau tak leh ajar ak ada makbapak yg boleyh tlg ajarkan supaya korang jadi manusia ! one of them said to my father.. 'kalau dulu boleyh panggil ibu la mama la abah la dekat pegawai-pegawai futsal.. boleyh x nak pggil En Hamdan.. Papa Dan ??' what the hell ?? Bitch !! Bullshit ! sumpah bodoh punya perempuan-perempuan !! No manners and no respectful langsung ! to papa bangga kan sangat futsal tuh ? HARAM !!

sakit jiwa la kalau cter pasal job papa ni... sume kawan-kawan dia sume wayar shot ! x pernah jumpa wayar x shot !huh.. sumenya cam gampang ! grrrr.. kang cakap macamni sumpah sure papa akan marah ! do i care ? ouch sebab dorg bagi papa keje la pe la.. yelah.. terima kasih banyak-banyak !!

tadi on the way balik uitm.. berhenti dekat bus stop pkns.. opposite my bus ada lagi 1 bus taw.. xtaw nak ke mana.. pastuh i saw seorang budak duduk sebelah driver.. kiranya dia duduk sbelah pintu la ! SO SWEETT okay !! he follows his father bekerja pada waktu weekends ni ! can u imagine macamane seorang budak perlukan masa seorang ayahnya untuk dia bermanaja-manja ?? i feel like Oh Tuhan ku, kau berilah banyak masa untuk bapanya untuk seorang bapa itu meluangkan masa bersama dengan anak kecil itu..

kalau macam aku adik beradik memang jenis da x kisah la.. cuti sekola cuti sem memang duk rumah tuh jela.. luang kan masa ? hurm sayang lagi papa dengan anak-anak futsal dia yg bodoh tuh ! hurm... bila jalan dekat depan wet world tadi ramai sangat bapak dorang teman dorang g mandi rasa macam alalala.. sweetnye !! xpela.. da biasa pown.. ;p spend time macamne pun.. 24/7 dengan handphone dia.. pastuh cakap kuat-kuat bagai and x abes-abes nak cerita pasal kerja dia, budak-budak futsal and bola laa pe laa.. BOSAN !! y x u ask my sisters and my little brother how their day ? u x tanya about my life pun tak pe.. just ask my siblings punya life da cukup bagus !


Nekad nak balik n.s jugak minggu ni ! rindu main saidina dengan pak ndak.. memekak dekat dapur laa.. tidur sama-sama dengan sepupu sepapat pastuh membebel la benda merepek-repek macam kerepek.. pastuh lepak-ing kat bawak pokok rambutan !! best-best !! da la da nak final ni.. macam x dapat je balik n.s.. even n.s paling dekat dan tak ada pantai atleast ada jugak orang nak spend time dengan kita..

Okay bye !!




*Aku jumpa kau aku takkan teragak-agak tampar muka kau depan bapak aku !



Thursday, December 15, 2011

What a life !!

Minggu ni punya cerita pulak hurm.. sikit messy la ! haish.. selasa da la telan nescafe sampai x tydow2 ke subuh semata mata nak score test linear.. hamik ! pastuh petang xde kelas kan ? ada pulak shooting mandarin ! perghh sampai pukul 8p.m.. mummy penatttt ! da la habes lmbt.. my friday night digantikan pada rabu malam itu jugak... no rest siot !! sampai ke 1pagi.. ouch !! yelah jumaat pagi ada kelas.. kang tak terbangun pulak !

Da la kene gelak ngn zaffran ! where's my gift ?? Grrr !! konon jumpa dia haha semata nak tunjuk kasut bling bling aku.. haha sekali termasuk lecak.. HAHA kne gelak jugak ! okay fine !! I'm waiting for my Tony Romas kt KLCC okay ! ;)

Pagi ni da kne bangun awal.. kuar kol 8pg sampai kat VR pukul 8.30.. hebat kan menaiki bus rapid kesayangan ! driver to hensem ! dia taw dia boleyh jual rupa dia kat mane2 keje tp dia pilih nak jadi driver rapid ! seis macam okay laki macam kau ada rupa boleyh bangun awal untuk komitmen as driver.. cayarlarh ! okay cukup !

Kena embun malam tadi hah hadiahnya ialah DEMAM selsema ! yeahh.. padan muka.. taw x.. my berat jatuh ! dari 49kg jatuh ke 46kg ?? i lost 3 kg !! gara-gara penat dan busy study ! ni la penangan jadi degree student kan.. dulu masa dekat dip lost kg sebab putus chinta.. but now lost kg sebab busy study.. kalau membuatkan aku sihat sejahtera alhamdulillah.. nak kekalkannya sampai ada anak 8 ! x gitu incik #PuteraKayangan ! HAHA angan-angan kosong !!

Kalau tahu la sok xde kelas seis baik berjimba malam ni jep ! but it's okay sok jumaat petang ada oral test mandarin !! Wo ai Wojia !! sweet kan ?? best gak belaja mandarin ni.. dan saya da boleyh faham sikit-sikit kalau tgk cter mandarin hehe ;)

okay sampai sini jela mmbebel.. patut tuka tajuk la diaries of syaz H. haha sedap sikit !



* All a day i read all the notes ! motivation~

Monday, December 12, 2011

Job !

Hari tu mgedik bila da abes belajar nak jd wedding planner la bagai.. HAHA sebab masa tuh handle wat cenderahati untuk orang kahwin.. berlambak-lambak la kne buat.. so macam wow ! kalau ada company weeding ni agak2 leh kaya kan ? so deal ngn zhamir.. haha.. impian kami berdua.. pastuh pulak masa sem 6 kne wat ENT300.. which is entrepreneurship subject.. kebetulan buat company wedding.. Ouch macam betul-betul lak kita akan uruskan bab kahwin.. sweet !!

Itu baru impian.. so kne kumpul duit nak bina empayar itu.. pastuh kan tbe2 nk tukar bidang bukak kindergarten.. sebab masa kje kumon macam best je ngajar budak-budak kecik.. macam-macam perangai dorang.. rasa macam okay bahagia giler ! tanpa ada boyfie pun xpe sebab kanak-kanak pun boleyh bahagia kan hidup kita.. plus dengar cerita sepupu mama bukak kindergarten dia kata best.. pening gelagat budak2.. wow ! cam okay ini impian me and zuraine.. dia pun nak bukak kindergarten.. dia kata nak dia nak ajar english and i teach maths.. okay dipertimbangkan jugak ;)

Baru-baru ni kan g tgk valentine's day.. Ashton Kutchler ada florists shop kan ? penuh dengar bunga wangi je dekat kedai dia.. sweet siot ! rasa macam alalala.. romanticnye ! yelah xde orang nak bagi kita bunga kan.. y x kita bukak kedai bunga sendiri dan tgk je bunga tuh dengan bahagia.. wowww ! amazing ! tp kan..

me : MAMA agak2 kan lpas k.long graduate in maths.. tbe2 k.long bukak kedai bunga.. rasa-rasa mama marah atau nak sepak k.long ?
mama : nonsense ! baik x payah belajar tggi-tggi..

Kan.. macam da x dapat restu pulak.. hahaha.. so sumenye bisnes.. da la x minat bisnes ! heishh.. cmne eh ? haha.. so amk subj bisnes la next sem.. tp x suka mmbaca ? how ? okay bai !



* nak jadi debater hehe ;)

Saturday, December 10, 2011

He's deaf.. he's dumb


One of my friend post this advertisement on her facebook.. from thailand.. so sad.. sumpah nges kot tyme makan tuh.. so just hayatikannya k ;)


video



*Appreciate him as long as he can breath in your world ;)

The Second is Better



'If you are in love with 2 people, pick the second one.. If you really loved the first.. you wouldn't  have fallen for the second..'

Hey guys ! Baru lepas harungi kesibukkan minggu ni.. baru ada feel nak update blog.. ouch my ! busy minggu ni lain mcm ! kelaas isnin haritu 8 till 6 plus present test sume kan.. balik2 da kne basuh lipat baju bagai.. OMG ! cmni ke keletihan org bkerja ?? belum lg layan anak and suami lg.. HAHA xnak kahwin la mcmni ! pnt siot.. Hoh minggu depan okay lg laa.. boleyh survive lagi laa..

Isnin : Send report BEL
Rabu : Test linear
Jumaat : Speaking test mandarin

Okay lg la kan ?? Alhamdulillah sibuk mcmni pun dpt hidup gak ngn baik.. sempat la jugak family datang menjenguk.. sorry my dearest family.. xde masa sangat dengan family smpkan family datang uitm nak spend time together.. hurmm... guilty !

Oryte.. proceed to sumthing i need to tell you.. Ermm.. best x quotes atas tuh ?? cepat cakap best x ?? Best kan ? Interesting ? yeahhh... Okay some o people kalau ditanya hurm.. 'antara pertama dan yang kedua mana korang akan pilih ?' Hah nak taw x jawapan2 dorang ??


  • Mestilah pilih yang pertama.. xkan nak curang kot.. kene la setia.. 
  • Maybe yg pertama la. sebab yg pertama yg kita jumpa dulu.. yg kedua kawan-kawan jer.. x lebeyh dari tuh..
  • Akan tetap pilih yg pertama.. da cakap kan yg kedua just nak suruh dia dengar masalah kita je pasal kita dgn yg pertama .. !
  • Walau bersama dgn awak, saya tetap pilih yang pertama.. awak yg kedua hanya untuk saya bersuka ria dan lpas tension ! #Damn F*** !
Dan selebeyhnye la.. malas nak taip.. research dari kawan-kawan dan sume nye.. macam haram jadah kan ? bodoh ! sume nak pilih pertama, steady gurfie.. nak setia la konon ! okay listen here !

Sebenar-benarnya lah kan, kalau da ada dua orang yg ada dalam hati kau.. Serius yang kedua yang patut kau pilih ! Sebab yg kedua bg kau happy, kebahagiaan, aman, tenang and all that ! kenapa kedua ?? kalau tak bahagia dengan pertama, macamane boleyh ada yg kedua ?? kedua ni x pernah hadir sendiri tapi korang yg mencari kedua tuh sebab korang da bosan dan penat yg pertama ! tapi bila da lama-lama korang bahagia yg ngn kedua pastuh da baik dengan yg pertama tup tup nak pilih pertama.. apa punya tur la korang ni ?? macam bodoh taw x ! bila korang pergi yg pertama hah tgglkan yg kedua terkontang kanting ! jahat sial ! 

Seis ramai yg tersilap langkah.. akhirnya tak kekal jugakk.. pity of you la guys ! Huh.. so just think it back.. appreciate the people yg bahagia kan korang masa korang sedeyh sume.. So da tahu pertimbangkan lah ye..
Da la bye .. HAHA *emo jap !

Tuesday, December 6, 2011

Pengajaran..


Pity of you My Dear.. Hopefully u can face all the bad things there.. Manusia ni tak pernah nak berpuas hati dengan kita.. Ada je dorg nak cari masalah, cari point nak kenakan kita.. Sedangkan ada perasaan dengki dan cemburu dalam diri dorg pada kita.. Manusia yang kau rapat-rapat tuh sumenye mentaliti kampung.. tak boleyh tgk kita senang.. lagi2 kalau org tuh da kena tikam.. pergh.. lagi dorg suka nak batu-batu api dekat org lain cerita pasal kita ni teruk la sangat ! Sekarang ini, Allah nak bagitahu kau mana satu kawan terbaik dan mana satu kawan kau yang terbodoh.. Kira kau ni untung dapat tahu awal-awal.. Senang x payah jadikan manusia itu sebagai kawan lagi.. Kawan ni kita tak boleyh nak duga.. Macam-macam perangai dorang ni.. kita tak boleyh nak duga bila Allah nak buktikan pada kita yang mana terbaik.. Nasib kau hadap sekarang.. Jadi, bila kau da di alam baru nanti.. kau x payah nak ngaku dorg tuh kawan lagi da.. sebab di alam baru nanti Allah akan kurniakan kawan baru untuk kau.. Aku ngaku susah ada ramai kawan ni.. Itu la salah sebab nya aku benci ada ramai kawan baik ni.. Ya, ak cerewet bila bab berkawan.. sebab aku da penat kena tikam banyak kali.. Untung kau ialah walaupun kau kena tikam macamane pun, kau ada lagi kawan yang nak hadap kau lagi.. kau ada lagi kawan yang sokong kau.. itu la nama kawan sentiasa ada susah dan senang.. Jadi jangan terlampau baik sangat dengan manusia ni walaupun nama pun kawan.. Dari dulu aku cakap.. kawan-kawan kau semua bukannya betul pun.. mentaliti kampung sangat.. kau da la pemikiran lain dari dorang.. tapi nak jugak berkawan.. Sekarang apa da jadi ? baru nak nyesal ? Aku tengok kawan-kawan kau ada yang tak da adab, tak ada sopan santun, hormat pada orang tua pun tak ada.. itu kau kata kawan paling bagus kau pernah ada ?? Aku hidup lagi lama dari kau.. Aku tahu mana kawan baik mana kawan yang nak menjahanamkan hidup kau..






*This is my rights to tell the lesson about friendship !

Saturday, December 3, 2011

Syaz in a relationship with BUSY !

5th of Dec
Mandarin : Test Listening
BEL : Writing Test
Economic : Presentation

8th of Dec
Economic : Test 2

Hye beloved readers ! hurmm.. not in mood actually.. masuk bulan 12 ni rasa da macam busy nak mam ! oh god ! yelah da nak final exam da kan.. sume nye nak abes cepat kan.. date busy baru minggu depan punya belum minggu2 yg lain.. memang la 2 hari jep.. another 3 days to make preparation bagai.. grrr !!

Macamni ke jadi degree student eh ? Melampau-lampau pulak busy and banyak aktiviti.. hoh ! dgn hadap subject yg x minat lgsg ! makkkkkk ! hurmm.. bukan merungut tp xtaw la nak manage mcmane da.. ye saya ngaku macam nak quit je.. Alhamdulillah mental kuat so kne jugak hadap.. peh hati ni cam sebakk je 'boleyh ke aku teruskan dgree ni ? boleyh ke ak capai aim aku for 3.5 and above sume lulus cemerlang? boleyh ke ak catch up da nak abes sem ni ? boleyh ke nak cover up sume topic dalam subject2 ni ?'


Bila busy ni Alhamdulillah boleyh la teruskan hidup yg da terumbang-ambing ni.. at least kita xde masa nak fikir pasal someone, pasal manusia yg owes nak kutuk kita belakang2, xde masa nak pikir umur da byk, xde masa da nak pkr kenapa dan kenapa kawan2 kahwin cepat.. ah macam2 la wat serabut kepala jerp ! so bila da busy dengan study da macam in relationship dgn busy in study tuh je.. even rasa macam okay 'aku tak de life lgsg hidup aku !' xpelah pengorbanan untuk berjaya.. untuk family terchinta.. wajeb hadap jugak !

Tadi otw balik dari rumah org kahwin.. I got 1 msg from my old friend.. dulu masa sekolah rendah mg rapat sangat dengan dia.. geng la kira.. hitam manis budak tuh.. okay stop ! dia mintak my address and my full name.. dia nak hntr invitation card sebab dia nak kahwin thn depan.. My friend umur kami sama.. happy for her.. Lucky her ;) Tahniah Ayu akhirnya kau dulu menemui jodoh.. Congrats!

*tak minat eco ;(

Friday, December 2, 2011

Ombak Rindu

I never read the novel of Ombak Rindu.. alarh nak baca novel pun susah.. kang baru 2 3 page da ngntuk.. grrr ! baik ngadap maths.. semalam laa.. duk lepak2 kt bilik then kne amk kete plak.. budak2 ni nak g tgk ombak rindu.. okay thnx Mr F.. u r so funny ! HAHA.. sudah ! lan, zana, pika and me menuju ke MBO.. ouch besar dan chantek.. semata2 nak tgk ombak rindu.. seis laaa bukan sadis cter dia tp kelaka puna da.. duk sblh lan plak tuh hahaha.. lg la feel hilang ! lpas ni kita g tgk cter kelaka je laa haha.. tgk cter sedeyh smp kau nak jd aaron aziz plak ! hahaha.. Memang mulut kami x habes2 la cakap 'so sweettttt' jep.. pening da lann.. haha.. 


tp memang sweet pun karekter aaron ! pehhh untungla izzah and mila dapat tydow dalam dakapan aaron.. plus aaron menangis siot ! lelaki menangis ikhlas dgn cinta dia meh ! haha..


Okay tuh je nak cakap bye ! ;)


* best angin dan lautan ;)