Monday, January 30, 2012

Great Performance ;D


Malam tadi AJL.. seisly sume nak tunggu persembahan alyah kan ?? Yeah ternyata berbaloi tunggu depan t.v nak tgk alyah perform.. seis great performance.. ternyata dan da agak da surely Remy Ishak muncul.. sebab lagi havoc persembahan tuh.. Hurm sadis sebab Alyah tak menang vokal terbaik.. xpe janji menang persembahan terbaik kan ?

Yeahhh lagu Kisah Hati memang menusuk kalbu ! tak pernah jemu dgr banyak kali.. thnx pencipta lirik dan lagu yup !! So have fun watching the great performance and clip video from Kisah Hati ;PP


video
Great performance ;)


video
Yeah, Remy Ishak memainkan peranan penting in this clip video.. Congrats ;)



*This song hide a great meaning to me ;))


Saturday, January 28, 2012

My Moist Chocolate Infinity Cake ;D


Okay tak tahu la kenapa cuti kali ini bosan dan mata tak nak tidur petang.. so saya ambil keputusan beli bahan-bahan nak buat kek.. first time tahu tak bake cake ni.. cuak gak.. apa maksud gris ? pukul sampai kembang ? *cmne rupa sampai kembang tuh ? HAishh bedal sudeyh ! ikot suka la kan sbb cake aku ! HAHAHA..

Okay pembantu peribadi saya adalah Hakim.. kesian kena buli.. Haish walaupun nak buat cake ni banyak nau cter, saya kisah apa ? I'm independent person ! Ikhlas dan senyum bila bake cake so hasilnya chantek kek i ! HAHAHA... Okay come tgk la hasilnyaa ;))


Lepas buka aluminium foil, ni la pertama kalinya rupa my cake ;)

Siap untuk disembahkan pada pengkritik tetap !

Tak taw la npe snap side tuh hahaha...

Okay this time Dila tolong hias dengan chocolate ganache atas cake tuh.. sbb itu pakar dia kt JM Briyani huhu~

And me hiasinya.. ingt nak wat bentuk huruf la konon such as MMM ke HAHA.. tp kena marah ;) Ah janji siap ! yeahhh~

Hyeee,,, let's eat !! ;))



*Bila da siap sesuatu yang kita buat rasa macam oh mai !! Ini kah hasil dari air tangan saya ? Engakk percaya sik ! Yeah, so saya boleyh dkategorikan sebagai perempuan yang boleh buat kek !! Yeah dan saya juga telah buktikan bahawasanya perempuan belajar tinggi ke, perempuan duk bandar ke, perempuan itu ini ke masuk dapur jugak yerp !! ;D

Thursday, January 26, 2012

Happy Birthday Pak Ndakkkk ;))


Best tak jumpa entry saya banyak-banyak ?? hehehe ;)) Okay kali ni nak update pasal besday pak ndak.. da 2 tahun owes perap je cter besday pak ndak.. hampir sebulan la jugak ! masa celeb besday pak ndak on his besday pulak tuh.. 28th of Dec.. HAHA lambat kan ?? yeahh our second father !! 

Nak taw cter x ? masa tuh haiyooo ! x sempat kot nak beli kek.. da la baru balik dari uitm.. mana sempat nak beli kek.. bukan x nak sponsor tp x sempat singgah nak beli.. da la kne gerak putrajaya rumah pak ndak.. hadoii.. nseb la ada along angah yana pusing-pusing 1 bangi cr kedai kek.. grr !

Pastuh masing-masing da sampai putrajaya.. xleh duduk diam kot !! da membebel ngn mak chek ngn angah..  'kalau kita wat kek besday pak ndak sempat x ?' Mula laa angah ngn mak chek bebell.. HAHAHA.. stress and thanx to Fara yang duk putrajaya bgtaw kedai kek berdekatan dengan kiteorg.. nseb ada twitter ! hehehe ;) selamat ! dapat je taw terus g cari Baker's Cottage ! 

American Cake dorg sedap okay ! thnx angah sekali lagi sponsor kek !! hehehe.. next time kak long plak yang belanja yerpp !! HEHE.. eih pe lagi jom tgk gambar-gambar yang chomelll ;)))


Otw to Baker's Cottage.. Snapped by Dila ;)

Hah kalau budak-budak ni da gelak cmni mesti ada yang tak kena.. HAHA

Hah tgk cik syaz kita tuh.. sibuk nau pasang lilin.. hah yg peace tuh namanya Putree ;)

Hah my cameraman ! Hakimm the Helmet boy~

Hah tgk sapa yang paling teruja ! Aku sume benda nak teruja.. HAHA hamik siap duk tgh2 ! HAHA.. I'm the birthday planner ;))

Yana, Dila, Syaz, Putree ;))

Hah ni diaaa permulaan ! Time ni kan pak ndak da berlari da.. dia da pikir bukan-bukan da.. yeahh !

Happy Birthday to you Pak Ndak !!! Suko dapat kek yooo ;)

Hah ni Pak Ndak tgh mmbebel ;))

Semoga panjang umur murah rezeki yerp Pak Ndak !! Sentiasa mudaa !!

Hah budak kicik da muncol sudahhh !!

Yeahhh !! after make a wishess ;p

Hah setiap kali hari jadi memang budak kicik chomel sentiasa excited cam cik syaz ;))

Hah tgk akk syaz kelaparan da tuh hahaha~

WE ARE LOVELY FAMILY !! ;))



* Suka dan gembira dan bahagia bila da lepak dengan familia ini ;))

Maharaja Lawak Mega : Boboiii !!


Da lama da post ni terperapppp jerp.. plus pics terperap jugak kat camera-camera.. so bila da kuarkan barula boleyh update.. betul x kawan2 ?? Yeah last 30th of Dec 2011 kami adik beradik menyaksikan konsert maharaja lawak megaa kat stadium melawati.. mana boleyh kalau stadium melawati wat konsert kami x g.. wajeb pergi tawww ;))

Hari tuh adik-adik g tgk maharaja lawak, agak la dorg jumpa ramai artis.. nape x upload ? yeahh sbb saya x da dalam gambar itu kerana balik kampung sepupu tunang.. mereka balik lambat..huihuhiuhiu.. ahh sudah ! yeah kali ni cam best la jugakk.. aaron aziz bapak angkat dila datang jd pengkritik tetap.. eh meh la tgk pic ;))



Our ticketsss ;))

Gedixss la budak ini !!

Nampak x ? ada org bergayut atas tuh ? Org tuh India.. giler laa ! Tgk.. semata-mata nak bekerja sanggup gadai nyawa.. masa tgk dia nk panjat benda tuh ya allah.. aku pulak yg takut ! grrr !

#CHEESEE.. *credit to Zaffran ;pp

Saya peminat BOBOI !! *dowhhh~

Peace yawww !

Ada aku kisah !

Pakai baju pakai jam.. Selamat malam !

Biarla Rahsia !

Hariss !

Datin Maimonnn !

Pak cik angkat Dila !

Saehuuu~


*Dowhhhhh !!


Osbon !


Demi kasih seorang adik, terpaksa kakaknya duk atas tanggga !

Winners~


Posing !!!


We are lovely siblingsss !!

Huhuhu.. da la tyme tuh hujann.. pape pun thnx #Zaffran belanja makan time tuh.. konon malu x nak snap pic la sangat ! cett ! pape pun mg enjoy !!



*Suka weyhh Boboi menang !!

Wednesday, January 25, 2012

Gong Xi Fa Cai


Gong Xi Fa Caiiii.. kepada rakan-rakan yg menyambut tahun baru cina ini.. Surely, asal tahun baru je orang melayu yg over balik kampung laa.. bercuti laa.. same goes to me. ;)) hehe.. tak selalu laa sebab papa kita busy dengan keje dia.. so kita bercuti dengan makpak sedara kita di negeri sembilan ! Huish kalau balik n.s memang aku la orang paling teruja ;)

* Seis tak faham.. sume benda aku teruja hahaha ;)

Memang da lama nak balik kampung mama lpas exam.. nak balik melaka karang mcm2 hal plak.. so balik n.s kejap.. lepas segala stress yg ada di pale hotak ni.. haha tak jangka pulakk kan akan ke Port Dickson.. bawak mak long dan nenek berjalan.. then thnx to pak chek belanja makan.. hehe.. dengan telatah pak ndak main masak-masak tomyam ! yummmmyyyy !! oppss lupa siot nak snap pic the best tom yam !

Paling penting.. tak kira la kau ada diploma ke, degree ke, keje gaji besau ke.. who cares ? kena masuk dapur jugak okay ! masak !! jangan malas-malas.. Kita orang perempuan seharuslah bla bla bla.. *Sumpah sure korang xnak baca kan ? HAHAHA..

* Da la tangan kecik.. bila perah kelapa.. pehh air setitik je dapat haha..


Ada satu malam tuh kan.. lepak kat luar rumah dengan sedara sume.. apstuh ada la orang kampung ni kan lepak sama.. Time tuh plak sibuk naa ngn program anak angkat from UUM.. sibuk la hai ! pastuh baca laa..

Mak Ndah : Kau x amik anak angkat koh ?

Kawan sekampung : Tak dapek nak nolong doh.. Nyusahkan jo.. yolah balik motong teruih bukak baju yolah paneh kan.. bilo ado anak angkek ni plak lain lak cito.. 3 hari ni plak kono pakai baju kek umah.. 

Mak Ndah : Yolah.. bonar la tuh.. tak do privacy..

Kawan sekampung : Ado tuh dari overseas university, kito bagi dio makan sambal belacan, ado dio poie makan macam makan sup plak.. kan da podeh cari tandas.. ado yg tuh nak mandi shower bagai.. alahai nak kono layan shower air paneh dio.. den bagi tompek siram pokok tuh.. hah ni shower eh.. 

HAHAHAHAHAHA.. can u imagine yg benda siram pokok tuh dorg jadikan shower.. hah nak sangat program anak angkat kan ? terima jela.. tyme tuh mg gelak tak hingat da laa hahaha ;)

Sebelum gerak ke negeri sembilan darul khusus itu, lepak kt putrajaya sekejap pluss before ke putrajaya g low yattt.. pluss before g low yatt.. kami ke Istana Negara yg baru dekat Jalan Duta tuh.. tak taw la leh post pic ke x.. sebab P&C sgt2 ! tkot cam entah.. tp 1 2 pic boleyh kan ?? hehehe ;))

* wif kereta rasmi YDPA


 * Court Tennis tmpt beriadah..

 * Tempat beradu YDPA

 * Pintu masuk kedua dari Damansara.. -seis ak da mcm tourist da time ni.. 

* Ni pintu masuk pertama dari Jalan Duta.. Oh Mai.. terpegun dan teruja bila palang banyak-banyak tuh kan dia turun ke tanah.. cayarlarhh..

Seis da macam tourists dari Korea Selatan pulak bila datang ke Istana Negara yang baru ni.. Oh Mai.. besar giler okay.. banyak lagi pic but have to keepp secretly laa sbb P&C sgt2.. ini pun just nak share ngn readers dalam-dalam isi-isi Istana Negara ni ;))

*Hamik aku letak byk plak pic hahaha.. yg lain biarla rahsia.. kihkih ;)

Okay lepak P.D kan.. tumpang Ilham Resort.. Chantek gua cakap luu !! Oh mai.. sesuaila pada sape yg nak pre-honeymoon tuh kan.. wanna see the picss ?? yeahhh !!

 * HAHA.. peace yaww !!

 * Seis chantek laa chalet dorg.. nak pre honeymoon kt cni laa..

* Cam nak lompat tyme ni.. kaki sbelah je yg ke atas haha..

* Model catwalk aka my photographer yuhuuu~

 * Da nak senjaaa..

* My familiaaa ;)

Yeah.. tuh jerp la nak share.. seiss besttt vacation kali ini walaupun parents adik beradik ada yg x balik kampung.. sadisss !!



* Nak mandi laut lagi boleyh ;))