Wednesday, September 21, 2011

Syaz as a Bachelor's student

Start suka Maths masa darjah 6.. masa tuh nak upsr da.. sumpah sebelum tuh tak suka lgsg even though masa darjah 1 2 3 dapat highest la jugakk HAHA.. lepas tuh bila cikgu hudzaimy selalu bagi latihan banyak2 rasa mcm wah best giler mathss ! dapat jawapan mg gila seronok n puas la ! finally dapat A masa upsr..


Naik sekolah menengah pon cmtuh gak.. xleh nak kalah ni.. sekola ss17 ramai cina..mane leh kalah ngn cina pasal maths.. mg superb la ! puan rohana ajar.. x jejak C pon masa form 1.. form 2 dapat cekgu cina.. lupa la nama dia.. tapi bila tukar sekolah hancur my maths !


Masa belaja form 4 form 5.. puan jamaatun ajar.. one of my fav teacher.. seriously dia memang pandai ! dari form 3 sampai form 5 dengan dia.. mane la x jadi anak murid kesayangan kan..wahahahaha perasan banget ! ada satu hari kan.. cikgu ni prove soalan add maths.. kan ada proving pkai identity kan ? yang sin A + cos A = 1..ingt x ? mg superb la dia solve kan..terus dapat jep !


Abes dia solve kan.. dalam hati da tekad da.. xde sape tahu.. *satu hari nanti aku akan belajar dalam bidang matematik.. dan dapat solve kan soalan matematik dengan senang mcm cikgu buat kt depan.. Alhamdulillahh.. tercapai impian dan niat belajar dalam bidang maths ni.. ajaib bukan ??


Masa form 4 and form 5.. im studied in computer sciences.. serius nyawa2 ikan je dapat masuk kelas sains komputer.. mg bosan laa komputer.. complicated sangat.. tp belaja comp senang score.. ada project.. yeah my project is the excellent one.. tak tipoo lgsg okay ! xcye tanya cekgu Hood.. hehe.. bila da excellent terpilih pergi satu krusus rasanya..kalau x silap la dekat Fakulti Teknologi Maklumat dan Komunikasi.. (sekarangnya disebut Fakulti Sains Komputer dan Matematik).. dekat UiTM Shah Alam.. g ngn atiqah, hayati, lan.. alarh x ingt la sape lg.. 


Cantek besar sgt fakulti tuh.. masa tuh dok kat tmpt belajar dorg la..main soal soal jawab la bagai.. da duduk kat dewan tuh..mg niat lagi..tekad lagi.. *satu hari nanti aku akan menjadi pelajar dekat fakulti ini.. Alhamdulillah.. tercapai impian dan niat belajar dalam bidang matematik dekat fakulti sebesar ini.. sumpah miracle ryte ??


I'm officially Bachelor's student in Management Mathematics in Faculty of Computer and Mathematical Sciences

muka happy register as bachelor student.. HAHA

Lepas g kelas patah balik dari rumah ke uitm.. penat kot.. sabtu ahad ada program bodo ! dgr ceramah.. mg setiap slot aku tydow haha.. wat kat uitm seksyen 17.. INTEC.. chantek dekat nk g fac.. kalau la takdir ak belajar dekat overseas sure ak da masuk INTEC da haha..
taklimat ;)

pakai baju kuning dan duduk je dgrrr ceramah ! huh !

Bila fikir-fikirkan balik.. hurm sebenarnya nak berjaya ni memang susah..tapi kena ada tekad dan niat yang baik laa.. baik niat tuh baik la jugak yang kita akan dapat.. bila da tekad dan niat.. kena la berusaha.. last sekali doa.. doa kita tak kuat mane pon... tapi kuatnya doa mama dan papa kita.. doa mereka keredhaan Allah.. aku berkata bukan kerana aku lagaknya seorang alim dan solehah..tapi aku berkata kata dengan pengalaman yang ada.. bila kita berniat dan tekad dan mencipta impian.. tak payah nak heboh hebohkan.. cukup la dalam hati je.. dan buktikannyaa.. itu adalah resipi dan formula saya ;)



*Welcome back to be a student Syaz !! Good Luck ;)

6 comments:

  1. Ahmad Zaki bin Mohd HashimSeptember 21, 2011 at 10:17 PM

    UUUUUUUUU
    dak degree........
    hehehehehe

    ReplyDelete
  2. haahaha selamat berjumpa kembaliii kawan ! ;)

    ReplyDelete
  3. OMG..SYAZWINA HAMDAN..SKE MATH DARI DARJAH 6..NEW INFO..HAHA..

    ReplyDelete
  4. hahaha ! lambatkan aku suke maths ? terima kasih sebab bace blog dari hati yg ikhlas ini haha

    ReplyDelete